EL: Kæmpeprojekt præget af ønsketænkning

I byrådet er der udbredt tilfredshed med, hvordan Ny Østergade-projektet er blevet rettet til forud for den høring, der nu indledes. Undtagelsen er Enhedslisten, der mener, byggeriet bliver alt, alt for stort.

- Isoleret set hænger projektet godt sammen, men det bliver bare placeret midt i byen. Det svarer til alt det, der ligger i Algade og Skomagergade til sammen. Hele projektet bærer meget præg af ønsketænkning. Man ønsker at spejle sig i byer som Hamburg og Aarhus - men vi er altså Roskilde, sagde Henrik Stougaard (EL).

Fra alle andre sider lød der imidlertid positive toner. »Skelsættende« var borgmester Joy Mogensens ord, mens Bent Jørgensen (V) mehte, at det »kan give Roskilde ny dynamik.«

Og byggeriets volumen giver også mening, anførte Jeppe Trolle (R):

- Hvis vi vil have folk til at skifte til offentlig transport, så må vi have boliger og butikker nær stationen. Det er også derfor, der er så mange kvadratmeter i projektet. Det kan kun blive supergodt og et eksempel-projekt for andre byer, sagde han.

Projektforslaget, som er lavet af Team Effekt, kan ses i Byens Hus i hele høringsperioden, der varer frem til 4. november.

Læs mere i DAGLADET Roskilde.