Se billederne: Dronningen indviede sin årstidshave

Der er nogle fødselsdagsgaver, som er svære at pakke ind. Ja, faktisk folder de sig først ud i al sin pragt godt et år senere. En sådan gave fik Hendes Majestæt Dronningen til sin 75 års fødselsdag af Folketinget, Regeringen og en række donatorer.

Gaven var en ny årstidshave ved Fredensborg Slot. Fredag eftermiddag blev den indviet med deltagelse af blandt andre Pia Kjærsgaard, Bertel Haarder, og Nicolai Wammen.

I sin tale sagde Hendes Majestæt Dronning Margrethe blandt andet:

- Dette er en dag, jeg har set frem til længe. Da vi indviede den anden del af haven, for tre år siden, tænkte jeg: Hvad mon bliver det næste? Vedligeholdelse af haven er ikke nok - nej, der skal mere til. Det nye anlæg er i vor tids ånd, men har også noget, der er typisk for barokken, sagde hun.

Derefter takkede Hendes Majestæt Dronning Margrethe både regeringen, Folketinget, Fredensborg Kommune, Forsvaret, Slots- og Kulturstyrelsen og en lang række andre bidragsydere.

Årstidshaven ligger i den reserverede del af slotshaven, der kun er åben for publikum i juli og nogle få dage i begyndelsen af august.

Se billederne her og læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 17. september.