Tour-stjerne vil have bedre opsyn med dopingtilladelser

Ifølge rytteren Romain Bardet skal Wada holde styr på, om der er grundlag for cykelrytteres dopingtilladelser.

Det skal ikke være muligt for en læge på et cykelhold at få lovliggjort ulovlige hjælpemidler til ryttere på et falsk grundlag.

Det siger den franske cykelstjerne Romain Bardet (AG2R), der vil have ændret det nuværende dispensations-system, så ryttere ikke kan drage fordel af holdlægers vurderinger.

- Hvorfor ikke have en uafhængig medicinsk stab i Wada (Det Internationale Antidoping Agentur, red.)? Den nuværende komité baserer sine beslutninger på, hvad holdlægerne siger.

- Vi har brug at gøre en ende på et system, hvor en skruppelløs læge kan ordinere kortison for en opdigtet sygdom, siger Romain Bardet til AFP.

Tidligere på måneden offentliggjorde hackergruppen Fancy Bears, at både Chris Froome og Bradley Wiggins har haft en såkaldt TUE før cykelløb.

TUE står for "therapeutic use exemption", og det har altså givet briterne dispensation til at benytte nogle stoffer, der under normale omstændigheder er ulovlige.

Som sådan har både Froome og Wiggins fulgt de regler, som Bardet vil have lavet om.

I tirsdags medgav Froome på Twitter, at det nuværende system langtfra er fejlfrit.

- Det er klart, at TUE-systemet kan misbruges, og jeg synes, det er noget UCI (Det Internationale Cykelforbund, red.) og Wada skal adressere med det samme.

Chris Froome vandt årets udgave af Tour de France, mens Romain Bardet blev nummer to.