Dansk dressurrytter tager bronze i kür-finale

Dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup og hesten Smarties sikrede Danmark en bronzemedalje ved para-OL.

Det blev fredag aften til endnu en dansk medalje ved de paralympiske lege i Rio, da dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup og hesten Smarties sikrede Danmark bronze i kür-finalen.

Guldet gik til Lee Pearson og hesten Zion med scoren 77,400 procent, mens østrigske Pepo Puch og hesten Fontaninenoir hentede sølv.

Stinna Tange Kaastrup og Smarties sikrede Danmark bronzemedaljen med en score på 74,750 procent.

Dermed hentede den 22-årige fynbo sin anden bronzemedalje ved de paralympiske lege, da hun også fik bronze i det individuelle program onsdag.

Stinna Tange Kaastrup komme ikke med til de paralympiske lege i London i 2012, da hendes daværende hest døde, men i Rio triumferede hun med Smarties.

Jeg har det helt fantastisk. Det var en festdag derinde i dag. Der var nogle kæmpefejl, og jeg improviserede. Det viser også hvor langt, Smarties og jeg er nået nu.

- Vi har så meget partnerskab nu, at vi virkelig kan freestyle derinde. Jeg er virkelig stolt af ham (Smarties, red.) og glad for, at vi kunne få endnu en fed dans sammen her i Brasilien, siger Stinna Tange Kaastrup.

Den danske bronzevinder er født uden ben og har vundet flere medaljer ved EM og VM. Hun deltager i de paralympiske lege for første gang.

Tidligere fredag lykkedes det ikke for de danske ryttere Annika Rissum og Susanne Sunesen at hente medalje.

Senere fredag var Caroline Cecillie Nielsen sidste dansker i sin kür-finale med hesten Leon, og her blev det til en dansk femteplads.

Caroline Cecillie Nielsen blev noteret for 72,750 procent, og hun rundede dermed den danske indsats i para-dressuren ved de paralympiske lege af.