Dom i langtrukken sag mod kordegn

Der er gået mere end fire år, siden Lotte Guldbrandt i august 2012 blev anholdt af politiet, mistænkt for at have begået dokumentfalsk og underslæb mod sin daværende arbejdsgiver, Nyvangskirken i Kalundborg. Nu er der endelig blevet sat et - foreløbigt - punktum i sagen.

- Min klient er blevet frikendt for dele af anklageskriftet, men dømt for andre dele. Det er blevet til en dom på tre måneders betinget fængsel. Dommen er anket til landsretten, fortæller forsvarer Janus M. Pedersen.

Forsvareren mener, at afgørelsen ved byretten er forkert, og vil have sin klient frikendt ved Østre Landsret. Samtidig undrer han sig over, at sagen har taget så lang tid at afgøre.

- Jeg har aldrig i min karriere som forsvarsadvokat oplevet noget lignende. Ifølge anklageskriftet drejer sagen sig beløbsmæssigt om under 10.000 kroner. Alligevel har politiet brugt næsten to år på at efterforske sagen. Min klient har måttet leve i uvished i mere end fire år. Det er blæst ud af proportioner, siger Janus M. Pedersen.

Selvom sagen allerede har taget så lang tid, så var Lotte Guldbrandt selv ikke et øjeblik i tvivl om, at byrettens afgørelse skulle ankes.

- Især efter at have læst grundlaget for afgørelsen igennem var jeg sikker i min sag.

- Man har systematisk set bort fra vidneudsagn, der støttede min sag, og holdt sig til udsagn, man mente, inkriminerede mig. Det er helt ude i hampen, mener Lotte Guldbrandt.

Sagen drejede sig blandt andet om en række gratisgaver, som Nyvangskirken havde motaget. Blandt andet viskestykker, en stegepande, en bordgrill, et vækkeur og fem poser med guldkarameller.