USA advarer Nordkorea med bombeflyvninger tæt på landet

To langtrækkende amerikanske bombefly fløj tirsdag over Sydkorea i en magtdemonstration over for Nordkorea, som har trodset det internationale samfund igen med en atomprøvesprængning.

De to fly blev sendt ind over Sydkorea fra den amerikanske flybase på Stillehavs-øen Guam. De to langtrækkende fly blev eskorteret af både amerikanske og sydkoreanske jagerfly. De overfløj flybasen Osan i Sydkorea - 120 kilometer fra grænsen til Nordkorea.

- Nordkoreas atomprøvesprængninger er en farlig eskalering og en uacceptabel trussel, siger general Vincent Brooks, som leder de amerikanske styrker Sydkorea.

Brooks understreger, at USA har "et urokkeligt engagement " i at beskytte dets allierede i regionen.

B-1B-flyene, som blev anvendt, er blandt de største bombefly i det amerikanske luftvåben. De kan både medbringe atombomber og konventionelle våben.

Ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap kan de amerikanske fly nå Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, på to timer fra Guam.

- Flyvningen tirsdag er ment som en tydelig advarsel til Nordkorea efter dets nylige atomprøvesprængning, og den har til formål at forhindre nye prokationer, siger Moon Sang-Gyun, talsmand for Sydkoreas forsvarsministerium.

Moon Sang-gyun, der er talsmand for det sydkoreanske forsvarsministerium, har sagt til det franske nyhedsbureau AFP, at nordkoreanerne har planer om nye atomprøvesprængninger ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Der kan blive foretaget en test mere i en tunnel, hvor man allerede er færdig med forberedelserne, siger han.

Nordkorea foretog den første prøvesprængning i oktober 2006.

Den seneste sprængning fredag i sidst uge var dobbelt så kraftig, som den styret foretog for otte måneder siden. Sprænghovedet var ifølge Nordkorea af en type, der kan monteres på et missil.