Nyt blod giver ishockeyligaen et løft før sæsonstart

Flere klubber har opjusteret med stærkere spillere end tidligere før sæsonstarten i Metal Ligaen.

Danmarks bedste ishockeyliga indledes fredag aften, når landets ti bedste mandskaber skøjter ud på isen i Metal Ligaen.

Forventningerne er høje efter en sommerpause, hvor der er sket store ændringer i mange af klubberne, der har hentet nye trænere og markante forstærkninger fra udlandet.

Olaf Eller, der er tilknyttet Gentofte Stars som assistenttræner, er spændt på at se, hvor holdene står.

- Generelt har ligaen fået et løft. De udenlandske nyindkøb kommer fra en højere hylde end de senere år. Selv om der er flere danske spillere, der er stoppet, så har ligaen alligevel fået et nøk opad, siger Olaf Eller.

Blandt de nye ansigter er Rungsteds canadier Kent McDonell med en fortid i NHL og Odense Bulldogs' Tony Romano fra USA. Stort set alle klubber ser ud til at have forstærket sig.

- Det vrimler altså med profiler, konstaterer Olaf Eller.

- Vi har også selv hentet bedre udlændinge i Gentofte, så vores topniveau er øget, men om det rækker til en placering som nummer fem eller ti, det er svært at sige, før turneringen er i gang.

- Jeg tror, at syv hold har som mål at komme i top-fire, og det er kun godt, for det giver noget dynamik, og det vil give glæde og skuffelse rundt omkring.

TV2 Sports ekspertkommentator Lasse Degn er ligesom Olaf Eller spændt på at se ligaens mange nye navne udfolde sig. Derudover nævner Degn de mange udskiftninger i trænerboksene.

I Herning er Todd Bjorkstrand hentet tilbage som cheftræner efter to år i Østrig, mens forgængeren Mario Simioni er rykket til Frederikshavn. I sidste sæson førte Simioni Herning frem til DM-finalen, hvor holdet tabte til Esbjerg.

- Det bliver spændende at se, om Mario kan ændre noget i Frederikshavn, der i sidste sæson floppede, da det gjaldt. Frederikshavn så ud til at mangle noget vindermentalitet, og det kan Mario måske få frem, siger Lasse Degn.

Der er også kommet nye trænere til i Odense og Herlev, mens pengestærke Rungsted har hentet Björn Hellkvist i Malmö i den svenske liga.

På papiret har Sønderjyske ifølge Lasse Degn den stærkeste trup med Esbjerg og Frederikshavn lige i hælene, men Sønderjyske er amputeret fra sæsonstart med mange skader på backpositionerne.

Første runde i Metal Ligaen spilles fredag klokken 19.30.