Slukning efter storbrand meget vanskelig

Slukningen af den ulmende midtersektion i MM Vision industribygningen i Osted fortsatte hele tirsdagen og også onsdag. Efterslukningen er nemlig meget vanskelig på grund af det sammenstyrtede betontag. Det skriver DAGBLADET Roskilde onsdag.

Gennem hele tirsdag fortsatte tankvogne at køre med udrykning mod MM Visions store bygning. Det var først og fremmest fra stationerne i Hvalsø, Kirke Hyllinge og Roskilde, at tankvognene ankom, og natten til onsdag ankom en stigevogn fra Sorø. Desuden har der været assistance fra Hedehusene.

- Det er midtersektionen af bygningen, der er brændt, og det store betontag er kollapset i kæmpestore elementer ned i bygningen. De store stykker kan vi ikke flytte. Derfor er det rigtigt svært at slukke ilden nedenunder, og der er stadig nedstyrtningsfare der. Al brandslukning foregår udefra, da vi ikke kan gå ind i den del af bygningen, forklarer beredskabschef i Vestsjællands Brandvæsen, Lasse Hansen til DAGBLADET Roskilde.

- Vi fortsætter med at pøse vand på. Så holder det op med at brænde ét sted, og så begynder det at ryge et andet sted. Det er en langvarig proces, og måske fortsætter slukningen flere døgn, siger beredskabschefen.

Den 5000 kvadratmeter store bygningen er delt op i tre brandsektioner, og det er lykkedes at forhindre, at ildebranden, der opstod i midtersektionen, har bredt sig til de to andre sektioner. Uheldigvis for MM Vision befandt firmaets administration sig i midtersektionen.

Se også DAGBLADET Roskilde onsdag.