Dyrere miljøcenter skal være "et centralt omdrejningspunkt"

Selvom prisen bliver højere end først regnet med, skal den nye miljø- og klimapark have den bygning, der nu viser sig at blive 27 millioner kroner dyrere.

Formand for Hillerød Forsynings bestyrelse, byrådsmedlemmet Louise Colding Sørensen (S), siger:

"Vores medarbejdere får omklædningsrum og et sted at være. Bygningen er en del af den effektivisering, vi er ved at lave, hvor alle medarbejdere er samlet ét sted," siger hun til Hillerød Posten.

"Det bliver et sted, hvor skolebørn kan få undervsning og lære om miljø, affaldssortering og biokemiske processer. Hvis vi stadig vi have det, så må vi også betale det, det koster," siger Louise Colding Sørensen.

Det oprindelige budget var for lavt sat, og da der viste sig at være fejl i de tilbud, forsyningsselskabet fik efter første udbudsrunde, valgte man at holde et nyt udbud. Sammen med prisen for rådgivningstimer og udviklingen i byggebranchen har budgettet ikke vist sig at holde.

Det nye klima- og miljøcenter bliver centralt for området, der udover en nyopført genbrugsplads også blandt andet kommer til at indeholde et nyt rensningsanlæg.

"Selve klima- og miljøcentreret har siden ideen med at samle forsyningsaktiviteterne på Solrødgård været det centrale omdrejningspunkt for at opnå synergier - ikke blot mellem forsyningsarterne, men også i forhold til de administrative funktioner," skriver Hillerød Kommunes forvaltning i et punkt til økonomiudvalgets seneste møde.

Punktet var lukket på økonomiudvalgets møde, men blev åbnet efter en aktindsigtbegæring fra Hillerød Posten.

I punktet står der, at Hillerød Forsynings nuværende administrationsbygning på Ægirsvej kan bringe det nye budget på 27 millioner kroner mere ned. Men forvaltningen har valgt at undtage Hillerød Kommunes skøn for en pris.

Ifølge SKAT's offentlige ejendomsvurdering har Ægirsvej 4 en ejendomsvurdering på 5,4 millioner kroner og en grundværdi på 1.849.800 kroner.