100 millioner giver passagerer bedre arbejdsforhold i tog

Signalforstærkere i togene og udbygning af master 75 steder skal sikre bedre arbejdsforhold til rejsende.

Regeringen afsætter 100 millioner kroner til at forbedre internettet for togpassagerer, oplyser Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).

Ministeren vil skabe bedre muligheder for de mennesker, der bruger tiden i toget på at arbejde.

- Nu har jeg selv kørt meget med tog, og det er svært at arbejde, når forbindelsen kan finde på at hoppe af i tide og utide. Det skal laves om. Jeg er en glad mand i dag, siger han.

Pengene skal gå til at installere signalforstærkere i togene over hele landet og udbygge Banedanmarks netværk af master med op til 75 steder langs det statslige jernbanenet.

Ifølge ministeren får installeringen ikke indflydelse på rejsetiderne.

Togene får installeret signalforstærkerne, når de alligevel er til eftersyn, og det mener ministeren, er en vigtig del af aftalen.

- Det er vigtigt, at denne fornyelse ikke kommer til at skabe forsinkelser. Derfor kommer det til at tage noget tid, men det er en del af aftalen.

Det er ikke kun de passagerer, der vil arbejde i togene, der får glæde af det, mener ministeren.

- Det vil også komme passagerer til gode, som bruger deres tid i toget til at se film eller læse nyheder, og det vil uden tvivl være gavnligt for dem, der skal tale i telefon.

Arbejdet med at forbedre internetforbindelsen i togene bunder i en samlet løsning, som DSB, Arriva, Banedanmark, Telia, TDC Group og teleselskabet 3 står bag.

Ministeren forventer, at alle opgraderingerne vil være fuldt implementeret med udgangen af 2019.