Bor årets dyreven i Taastrup?

Biolog Sophie Lund-Rasmussen fra Taastrup er forsker i pindsvin, så vi alle kan blive klogere på de små dyrs gøren og laden.

Skal hun kåres som Årets Dyreven?

Det kan du være med til at bestemme.

Tre kategorier

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse en 'Årets Dyreven'. Det sker, når foreningen uddeler Årets Dyreven-Hovedprisen og flere kategoripriser til danskere, som gør en helt speciel indsats for dyr og deres velfærd.

De tre kategorier er Heltedåden, Frontløberen og Brobyggeren. Sophie Lund-Rasmussen er nomineret i kategorien Heltedåden. I denne kategori nomineres de kandidater, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr.

Nomineringen lyder:

- Biolog Sophie Lund Rasmussen nomineres til Årets Dyreven for sit store arbejde for at øge vores viden om pindsvin. Sophie har arbejdet hårdt på - og haft succes med at få igangsat et Ph.d. om pindsvin. Dette Ph.d. projekt indeholder en række undersøgelser af stor værdi for vores viden om pindsvin i Danmark og dermed vores muligheder for at beskytte disse pindsvin. Derudover formidler Sophie utrætteligt sin viden om pindsvin til både offentligheden og til pindsvineplejere fra adskillige foreninger. På den måde får pindsvinene helt konkret gavn af den store viden som Sophie har tilegnet sig.

Læs mere om afstemningen og se de otte andre spændende kandidater og afgiv dine stemmer på www.aaretsdyreven.dk. Afstemningen løber til den 19. oktober.

Én af de tre kategorivindere modtager også hovedprisen som Årets Dyreven 2016. Vinderne afsløres den 18. november ved fejringen af Dyrenes Beskyttelses fødselsdag.