Nets er 30 milliarder kroner værd på børsen

Udbudskursen for en aktie i Nets lander på 150 kroner. Det giver en samlet værdi på 30 milliarder kroner.

Nets går på børsen med en udbudskurs på 150 kroner per aktie, oplyser selskabet. Det giver en markedsværdi på 30 milliarder kroner.

Nets-aktierne var sat til salg til en pris mellem 130 og 160 kroner. Fredag bliver første handelsdag på fondsbørsen i København.

Omkring 42.000 nye investorer er blevet tildelt aktier i Nets. Heraf er omkring 11 procent af de udbudte aktier blevet tildelt private danske investorer, mens 89 procent er blevet tildelt danske og internationale institutionelle investorer.

Den administrerende direktør i Nets, Bo Nilsson, byder aktionærerne velkommen.

- Vi vil fastholde vores fokus på at levere forretningsorienterede, kundevendte, innovative løsninger på det hurtigt voksende marked for digitale betalinger, siger han i meddelelsen.

- Jeg har store forventninger til fremtiden, og jeg er overbevist om, at vi vil kunne bygge videre på den succes vi har opnået frem til i dag, lyder det.

Det er et konsortium bestående af Bain Capital, Advent International og ATP, der sender Nets på børsen. De tre købte selskabet for 17 milliarder kroner i foråret 2014 og står dermed til at tjene godt på børsnoteringen.

Det såkaldte free float - hvor stor en del af Nets, der ejes af de nye investorer og dermed kan handles på børsen fra fredag morgen - udgør 52 procent.

Dertil kommer de ekstra aktier, der bliver solgt gennem overallokeringsretten, som kun normalt kommer i spil, såfremt der er stor interesse. Hvis retten udnyttes, vil det være omkring 60 procent af aktierne, som kan handles fra fredag morgen.

Dermed sidder de gamle ejere tilbage med et sted mellem 40 og 48 procent af selskabet.

I alt udsteder Nets knap 36,7 millioner nye aktier, hvilket giver ejerne et bruttoprovenu på 5,5 milliarder kroner. Samtidig er der solgt 68,3 millioner eksisterende aktier, eksklusive salg i forbindelse med overallokeringsretten.

Der er samtidig indeholdt en overallokeringsret på 15,75 millioner kroner eksisterende aktier i udbuddet, som ligeledes skal sælges til udbudskursen på 150 kroner per aktie.

Eksklusive overallokeringsretten er udbuddet dermed på 105 millioner kroner aktier, mens det vil blive på godt 120 millioner aktier, hvis retten udnyttes.

Udbudskursen for en aktie i Nets landede på 150 kroner, hvilket giver en samlet markedsværdi på 30 milliarder kroner. Fredag er første handelsdag på fondsbørsen i København. Læs om Nets her:

* Virksomheden Nets driver dankortet, betalingsservice og har en aftale med den danske stat om at varetage driften af NemID. Sammen med PostDanmark ejer Nets også e-Boks.

* Nets så dagens lys under navnet PBS i 1968 og introducerede dankortet i 1983. I 2010 blev Nets dannet som en fusion mellem PBS og norske Nordito.

* Nets har hidtil været ejet af adskillige norske og danske pengeinstitutter med Danske Bank, Nordea og norske DNB som de største. Nationalbanken ejede cirka ti procent.

* Men for to og et halvt år siden skiftede Nets ejere, da virksomheden blev solgt videre til kapitalfondene Bain og Advent samt ATP for 17 milliarder kroner.

* Foruden aktiviteterne i Danmark driver Nets, der har flere end 2400 medarbejdere, betalingssystemer i det øvrige Norden. Her servicerer virksomheden over 33 millioner betalingskort.

* Nets har hovedsæde i Ballerup, men også afdelinger i Norge, Sverige, Finland og Estland.

Kilde: Nets.