Undulat frygtedes død: Kom hjem efter 27 dage

Det, der for en måneds tid siden syntes højst usandsynligt, er nu en realitet. Undulaten Rosemarie er vendt tilbage til sit hjem på Askevej i Jægerspris, og ejeren Henrik Forss er 99,9 procent sikker på, at det er den samme undulat, der fløj ud af sit bur torsdag den 2. juni.

Dengang efterlyste Henrik Forss sin undulat via Nordsjællands Politi og diverse fora på internettet i håb om, at nogle kendte til fuglens skæbne.

Dengang var Henrik Forss selv overbevist om, at fuglen aldrig ville komme hjem igen, men han ville under alle omstændigheder gerne kende fuglens skæbne.

Som dagene gik, erkendte Henrik Forss, at fuglen formentlig var gået til eller blevet ædt, men i sidste uge tog historien en uventet drejning.

- Der var en kvinde fra Køge, der havde delt et opslag på Facebook om, at en af hendes venner havde fundet en undulat nær Køge. Jeg skrev en kort besked til hende, men hun troede sådan set ikke på, at det var muligt, at det kunne være min, der var fløjet helt fra Jægerspris, og det gjorde jeg egentlig heller ikke. Men da jeg så det billede, hun sendte til mig, var jeg ved at få kaffen galt i halsen, siger Henrik Forss.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis tirsdag den 5. juli.