Sponsoraftale er en sag for minister

Enhedslisten (EL) vil have undersøgt, om det er lovligt, når et kommunalt ejet forsyningsselskab sponserer en selvejende institution som Arena Næstved.

Det skriver Sjællandske.

Det kommunalt ejede forsyningsselskab har givet fire millioner kroner i sponsorstøtte til sportsarenaen. Ifølge NK-Forsynings formand sker det blandt andet for at signalere til kommende medarbejdere, at forsyningsselskabet engagerer sig i lokalsamfundet.

Sponsoratet har været udsat for en del kritik. Blandt andet fordi NK-Forsyning driver monopolvirksomhed og ikke kan skaffe flere kunder ved at markedsføre sig selv.

- Der er et demokratisk underskud i lovgivningen om kommunale aktieselskabskonstruktioner. Som borger er man tvangsaftager af et kommunalt forsyningsselskabs ydelser, men er afmægtig, hvis forsyningsselskabet tilsidesætter grundlæggende forvaltningsretslige principper som legalitet og saglighed og foretager maskeret udlodning af selskabets formue til sponsorstøtte, mener ELs byrådsmedlem i Næstved, Thor Temte.

EL har henvendt sig til Social- og Indenrigsministeriet for at kigget NK-Forsynings sponsorat til Arena Næstved efter i sømmene. Også folketingsgruppen inddrages for at få ministeren til at undersøge sagen.