Jagten på det forsvundne MH370 kan snart blive suspenderet

Finder man ikke det forsvundne passagerfly i det aktuelle eftersøgningsområde, suspenderer man eftersøgningen.

Søgningen efter det forsvundne MH370-passagerfly fra Malaysia Airlines bliver suspenderet, hvis flyet ikke bliver fundet i det aktuelle eftersøgningsområde.

Det oplyser myndighederne i Malaysia, Kina og Australien i en erklæring til de pårørende ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Transportministrene fra de tre lande mødtes fredag for at diskutere, om man skal fortsætte jagten efter flyet på havets bund.

Ifølge erklæringen har ministrene aftalt, at hvis flyet ikke bliver fundet i det nuværende eftersøgningsområde, og i mangel på nye troværdige beviser på flyets lokation, så vil eftersøgningen "ikke blive indstillet, men suspenderet".

- Med mindre end 10.000 kvadratkilometer tilbage af det eftersøgningsområde, der har den højeste prioritet, erkender ministrene, at trods en stor indsats for at finde flyet, så er sandsynligheden for at finde det ved at forsvinde.

Det oplyser ministrene efter mødet ifølge nyhedsbureauet AFP.

MH370 forsvandt 8. marts 2014 på vej fra Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, til Kinas hovedstad, Beijing.

Om bord havde flyet 227 passagerer fra 14 nationer og 12 besætningsmedlemmer.

Ifølge Reuters er der hidtil blevet brugt 135 millioner dollar - eller godt 910 millioner kroner - på eftersøgningen, der har foregået i et område på 120.000 kvadratkilometer i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

Den oprindelige plan var, at eftersøgningen skulle indstilles i juni, når hele eftersøgningsområdet var gennemgået, men dårligt vejr har forsinket eftersøgningen.

Adskillige vragrester, der formodes at stamme fra flyet, er drevet flere tusinde kilometer vestpå i Det Indiske Ocean og fundet forskellige steder langs den afrikanske kyst. Det bekræfter, at flyet må være faldet ned.

Efterforskere fra den hollandske ingeniørgruppe Fugro, der leder undervandsjagten, oplyste torsdag, at flyet kan være svævet ned og ikke styrtet ned, hvorfor man måske har ledt efter flyet i et forkert område af oceanet i to år.

Denne teori er der dog ifølge den malaysiske transportminister ikke beviser for.