Kritik af akustik og Trommen-projekt fortsætter

Mens Statsforvaltningen fortsat behandler en klage om økonomien i Trommen-projektet fremsat af en række kulturelle foreninger med Svend Erik Jensen, formand for Hørsholm Musikforening og Hørsholm Kulturelle Samråd og Jørgen Holck, der er formand for Hørsholm Bios Støtteforening, i spidsen, fortsætter kritikken af planerne. For mens et flertal i kommunalbestyrelsen har besluttet, at Trommen skal opgraderes og blandt andet skal kunne indeholde en biograffunktion, frygter kritikerne, at akustikken vil blive ødelagt. For nylig forsøgte viceborgmester og næstformand i Sport-, Fritid- og Kulturudvalget, Henrik Klitgaard (R), ellers at tage luften ud af kritikken ved at løfte sløret for, hvordan man vil sikre en god akustik.

- Man hænger nogle oppustelig membraner op i loftet, og så kan man blæse mere eller mindre luft i alt efter, hvad formålet er og på den måde variere efterklangstiderne. Målingerne viser, at man kan opretholde de optimale forhold til klassiske koncerter, og vi kan tilnærme os den optimale biograflyd. Det er det kompromis, vi må indgå for at bibeholde en god koncertlyd, forklarede Henrik Klitgaard til Frederiksborg Amts Avis tidligere på måneden.

Musikforeningens formand, Svend Erik Jensen, har allieret sig med den verdenskendte akustiker Niels V. Jordan, som advarer kommunen mod en løsning med luftpuder og mener, det vil være spild af kommunens penge. Niels V. Jordan har arbejdet med akustik i koncert- og teatersale verden over, og han kender Trommen indgående, da han ved opførelsen af Kulturhuset havde ansvaret for akustikken i den runde koncert- og teatersal. Niels V. Jordan har endog tilbudt at rådgive Sport-, Fritid- og Kulturudvalget, men det tilbud blev til stor undren for Svend Erik Jensen afvist, og han ønsker nu planerne for Trommen droppet.

- Vi håber, at et flertal i kommunalbestyrelsen straks efter sommerferien finder frem til, at det er nødvendigt både sagligt og af hensyn til kommunens økonomi nu at opgive planerne om ombygningen af Trommen til biograffunktion og bevare koncert- og teatersalen, som den er i dag, siger Svend Erik Jensen.