Verden rundt på fire dage

MUSIKFESTIVAL Danske og internationale kunstnere med erfaring fra nogle af verdens største koncerthuse kan i næste uge opleves i Gjethuset.

For 25. gang sørger Frederiksværk Musikfestival for at få de ypperste musikere til Halsnæs, og der er både aftenkoncerter, fyraftensmusik og frokostoplevelser i vente.

Mandag kl. 20 spiller Trio Con Brio m/Lise Berthaud.

Trio con Brio blev dannet af de to koreanske søstre Soo-Jin og Soo-Kyung Hong og den danske pianist Jens Elvekjær i Wien i 1999 og har lige siden vundet en lang række priser og har fejret triumfer verden over.

Trio con Brio spiller en central rolle på Skandinaviens pulserende nutidige musikscene og kan kalde sig årets P2 Kunstnere. Med til Frederiksværk har de inviteret den franske bratschist Lise Berthaud, som for tiden er ét af de helt store navne på sit instrument.

Torsdag, ligeledes kl. 20, spiller den franske pianist Lise De La Salle.

Siden 2001 har hun spillet i de største koncerthuse over hele verden, hun har vundet adskillige konkurrencer og arbejder med dirigenter som James Conlon, Fabio Luisi og Philippe Herreweghe. Hendes tredje album Concertos No 1 med Shostakovich, Liszt og Prokofiev blev valgt som CD of the Month og Editor's Choice af det ansete tidsskrift Gramophone i 2008.

Fredag kl. 17 er det Benyounes Quartet m/Harry Cameron-Penny som leverer uropførelsen af Poul Ruders klarinetkvintet.

Benyounes Quartet blev dannet i 2007 og bliver betragtet som ét af de mest spændende nye navne inden for den klassiske musik i England.

Klarinettisten Harry Cameron-Penny begyndte sin musikalske uddannelse som violinist, men skiftede hurtigt til klarinet og gav sin første koncert i en alder af blot 10 år med en opførelse af Acker Bilks Stranger on the Shore. Sideløbende med sine klassiske udfoldelser er han tillige en seriøs jazzmusiker.

Sidst men ikke mindst byder lørdagen på en 'frokostoplevelse' når Bolette Roed med Venner spiller fra kl. 13.

Bolette Roed havde sin anmelderroste debut fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2004, og siden da har hendes karriere som solist og kammermusiker ført hende til festivaler overalt i Europa og USA.

Allerede året efter sin debut blev Bolette udnævnt til Årets DR-kunstner og i både 2009 og 2011 blev hun nomineret til Nordisk Råds Musikpris. Hun har desuden modtaget Jacob Gade Legatets store pris (2003) og er senest tildelt Musikanmelderringens Kunstnerpris i 2014. Der er lagt op til en herlig musikalsk eftermiddag, når Bolette Roed dukker op med sine musikalske venner David Hildebrandt, Paolo Russo og Thommy Andersson.

Billetter til arrangementer bookes på billetboxen.dk