Kandidat til Camerons post lover toldfri adgang til EU

Der kommer en toldfri aftale mellem Storbritannien og EU, men ingen fri bevægelighed, siger Andrea Leadsom.

Storbritannien kan regne med toldfri handel med EU, men den fri bevægelighed vil ophøre, siger Andrea Leadsom, som er erklæret kandidat til posten som premierminister.

Den 53-årige konservative politiker støttede den fløj i partiet, som ønskede et farvel til EU.

- Demokratisk valgte europæiske parlamenter vil træffe pragmatiske beslutninger, som er i deres interesse. De vil beslutte at give toldfri adgang til Storbritannien, siger Leadsom.

Den konservative kandidat til posten efter David Cameron har mandag fremlagt sine løfter i forbindelse med formandsvalget.

Leadsom lover blandt andet, at hun vil skabe et Storbritannien baseret på "tolerance og håb".

Enhver tvivl om hvorvidt briterne faktisk vil forlade EU efter folkeafstemningen 23. juni, maner hun i jorden.

Andrea Leadsom lover, at hun vil aktivere EU-traktatens artikel 50 så hurtigt som muligt, så briterne kan indlede forhandlinger om brexit.

Den 53-årige politiker blev modtaget med hyldest fra sine tilhængere på mødet i London, hvor hun kaldte folkeafstemningen "et vigtigt øjeblik i historien".

Hvis man skal tro de britiske bookmakere, er det den nuværende indenrigsminister, Theresa May, der er favorit til at overtage premierministerposten efter David Cameron. Men Andrea Leadsom spås også en god chance.

Hvis bookmakernes forudsigelser holder stik, kan briterne få deres første kvindelige premierminister, siden Margaret Thatcher forlod posten i 1990.

Foruden Leadsom og May er der tre andre kandidater til posten som konservativ partileder og Storbritanniens premierminister: beskæftigelsesminister Stephen Crabb, tidligere forsvarsminister Liam Fox og justitsminister Michael Gove.