PH's hus er under kærlig behandling

Poul Henningsen, nok bedst kendt som PH, var samfundsrevser, lampedesigner, visedigter, kulturkritiker og meget andet. Men han var også arkitekt.

I 1937 tegnede han sit eget private hus på Brogårdsvej 72 i Gentofte, og lige nu knokler håndværkere med at restaurere dette stykke arkitektur- og kulturhistorie.

Da huset blev opført, var det med sine grå betonblokke på en stejl bakke en æstetisk lussing i ansigtet på det nyyyydelige Gentofte og et tydeligt oprør mod tidens pænhed. Samtidig viste PH nye måder at bygge og vælge materialer på og nye måder at planlægge et familieliv og indretning af et hjem. Huset var dengang både utraditionelt, fremsynet og provokerende.

Huset blev fredet i 1995, og for to år siden købte Realdania By & Byg PH's hus for at restaurere, bevare og formidle de umistelige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, som bygningsværket repræsenterer.

Og i denne tid arbejder arkitekter og håndværkere med at genskabe husets arkitektur og detaljer, herunder også genfremstilling af et silketrykt tapet, der var dekoreret med nøgne damer og skabt af PH's svoger, kunstmaleren Albert Naur. PH tapetserede både vægge og lofter i husets gang og soveværelse med det vovede tapet.

Til september, den 10.-18., mellem kl. 13-17, åbnes huset for offentligheden, og dermed får vi alle mulighed for at se, hvordan PH omsatte sin personlighed og sine værdier til et hus på cirka 200 kvadratmeter.

Der vil være gratis adgang, og man kan læse mere på www.phshus.dk.