Butiksejer forlader Punkt 1: Vil have faderens navn igen

55 år efter hvidevarebutikken Ilskøb åbnede på Slotsgade i Hillerød tager forretningen nu sit gamle navn tilbage. Det sker efter forretningen i en årrække har været en del af den landsdækkende kæde Punkt 1, fortæller butiksindehaver Lars Kruse Hansen, som i dag har overtaget butikken efter sin far Henning Hansen, der etablerede den i 1961. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bruddet med butikskæden skyldes et ønske om igen at være herre i egen butik.

- Vi har været kede af, at tingene er blevet trukket lidt ned over hovedet på os, og det er de blevet i Punkt 1, siger Lars Kruse Hansen.

Som del af den store kæde har Lars Kruse Hansen ikke selv kunne vælge sortimentet i butikken og hvilke varer, han gerne vil profilere butikken på, men det bliver anderledes nu.

- Nu får vi friheden tilbage, siger butiksindehaveren

Mens butikskæder som Elgiganten og Power buldrer løs med store forretninger og nethandel og Fona-butikker må dreje nøglen om, tror Lars Kruse Hansen på, at Ilskøb kan fastholde kunder ved at være helt lokal og yde en ekstra service.

- Når vi har overlevet i 55 år, så er det fordi vi har gjort det godt. Min far sagde altid, at vi skal opføre os ordentligt, og det tror jeg stadig på, siger Lars Kruse Hansen.

For at adskille sig fra de store butikker vil Ilskøb give et par års ekstra garanti med som standart på en række produkter, og samtidig skal det være mere fleksibelt at handle i butikken.

- Hvis man køber noget på de store sider på nettet, så risikerer man at skulle holde fri en hel dag, når tingene skal leveres. Vi kan tilbyde en mere præcis levering end på nettet, så man ikke behøver holde fri en hel dag, forklarer Lars Kruse Hansen.