Tennistalenter kommer under tysk toptræners vinger

Med signingen af den tyske toptræner Sönke Capell, der har trænet top 100-spillere i verden, har Hørsholm Rungsted Tennisklub gjort sig et scoop. Planen er, at han skal stå i spidsen Top Elite-programmet i klubben, som er et talentudviklingsprogram for klubbens bedste og mest motiverede spillere.

I den forbindelse har tennisklubben tilbudt 19 spillere at være en del af programmet, og de har i den forbindelse forpligtet sig til det i form af en kontrakt.

Selv ser den tyske træner frem til sit ophold i Danmark og begrunder valget af projektet i Hørsholm med, at klubben har mulighed for at udfylde et vakuum i dansk tennis.

- Jeg analyserede tennissituationen i Danmark neutralt og kom frem til, at sporten mangler et træningscenter for de bedste og mest motiverede spiller, siger Sönke Capell.

Det træningscenter, som Sönke Capell snakker om, skal være i Hørsholm, og ambitionerne er, at epicentret for dansk tennis i fremtiden skal udgå fra Hørsholm Rungsted Tennisklub. Det mener Sönke Capell også, at der er gode muligheder for.

- Vi har nogle fantastiske faciliteter efter skandinaviske forhold. Helt sikkert de bedste i Danmark. Og vi har et trænerkorps med et højt niveau, som også har høje ambitioner, siger han.

Den tyske træner ønsker ikke at fokusere på resultaterne ude til kampene. I stedet er hans hovedfokus, at spillerne er i konstant udvikling, og at de er "den bedste udgave af dem selv", som han selv siger.

For at sikre at spillerne udvikler sig, træner de maximalt 2-3 spillere på samme tid i hans træningspas, og han er altid selv på banen. På den måde former han et bånd til spillerne og ser oftere fejl og sjusk end trænere, der arbejder med store grupper.

Hele ændringen af tilgangen til træning skal munde ud i, at spillere fra Hørsholm Rungsted Tennisklub gør op med et udsagn i international tennis, der siger, at danske spillere er teknisk dygtige, men efter det første point er afgivet, falder deres niveau.

- Vi skal ændre spillernes mentalitet, mener den tyske træner.

Sönke Capell er dog godt klar over, at det er en proces, og han mener, at tennisklubben skal være tålmodige for at opnå de ønskede resultater.

De første meldinger fra spillerne går på, at de er meget glade for det nye træningskoncept, og at de allerede begynder at kunne mærke en forskel i deres spil.