Slagteriterminal lukker - 21 job forsvinder

Danish Crown effektiviserer distributionen af svinekød til det danske marked. Aktiviteterne vil blive samlet på terminalen i Kolding, hvor der investeres et millionbeløb og skabes omkring 10 nye arbejdspladser.

- Fleksibilitet, hurtig omstilling og service er i dag vigtige konkurrenceparametre, når det handler om betjening af den danske detailhandel og foodservice-sektoren. Derfor har vi foretaget en grundig analyse af vores hidtidige setup, og den har vist, at én effektiv terminal i Kolding er den optimale løsning, siger Uffe Frovst, der er direktør i Danish Crown med ansvar for det danske marked - i en pressemeddelelse.

Hidtil har Danish Crown også haft en terminal i Ringsted. Den nedlægges ved udgangen af august, og i alt 21 medarbejdere bliver berørt. De vil blive tilbudt et andet job på slagteriet i Ringsted, hvor specielt den afdeling, der servicerer det asiatiske marked, har brug for flere hænder.

Danish Crown mærker en stigende efterspørgsel på forædlede varer fra kunder i specielt Asien. Derfor har sammenlægningen af de to terminaler den sidegevinst, at der nu bliver plads i Ringsted til at forsætte udviklingen af aktiviteterne rettet mod det asiatiske marked.

- For at sikre vores østdanske kunder en optimal service opretholder vi et mindre distributionscenter på slagteriet i Ringsted. Her vil de varer, der kommer på store køletrailere fra terminalen i Kolding, blive læsset om til mindre lastbiler, som bringer varerne ud til vores kunder på Sjælland og Lolland-Falster, siger Uffe Frovst.

Hvis nogle af medarbejderne på terminalen i Ringsted måtte ønske at flytte med til Kolding, vil de være selvskrevne til en af de nye stillinger, der nu oprettes, oplyses det.