Nej til udbud af hjemmeplejen

Der bliver ikke nogen udbudsrunde af Hørsholm Kommunes hjemmepleje i denne omgang.

Torsdag sagde et enigt Økonomiudvalg nej til at udsætte den kommunale hjemmepleje for et offentligt konkurrenceudbud.

"Det er ikke, fordi vi generelt siger nej til udlicitering og konkurrenceudsættelse, men lige nu sætter vi en stopper for det," udtaler Thorkild Gruelund (K), formand for Social- og seniorudvalget, der glæder sig over, at Økonomiudvalget fulgte hans udvalgs beslutning.

Ifølge Gruelund er en afgørende årsag, at Hørsholm Kommune allerede har brugt mange penge, henved 2,5 million kroner, på at sætte henholdsvis Plejehjemmet Margrethelund og Materielgården i udbud.

Begge gange vandt Hørsholm Kommune selv udbudsrunden.

"Jeg tror også, at det er svært for borgerne at forstå, at vi går ud og bruger så mange penge på det her, alt imens vi skal spare. Derfor mener vi ikke, at tiden er til det nu," siger Thorkild Gruelund, men understreger, at han som Konservativ ikke har noget imod konkurrence - og at prøve kræfter mod andre, private udbydere.

"Det er noget, vi kan gøre med passende mellemrum. Vi skal også tænke på, at det giver frustration og usikkerhed hos vores medarbejdere og de ældre borgere. Nu kan alle ånde lettet op," fastslår formanden for Social- og seniorudvalget.

Heller ikke hos to af Kommunalbestyrelsens store fortalere for udlicitering, Venstre og Liberal Alliance, valgte man at stemme imod.

"Men det betyder ikke, at det er en definitivt lukket sag. Der er mere tale om en udsættelse," lyder det fra Troels Moe (LA) og Annette Wiencken (V).

"Som udgangspunkt ønsker vi at konkurrenceudsætte det hele, men nu skal vi ud at spare 30 millioner kroner. Så vi har nok at se til. Derfor er vi enige i at holde en pause. Og det koster jo også penge for kommunen," siger Troels Moe.