Ny partner til ingeniør-uddannelse

Kalundborg: University College Sjælland, UCSJ, har indgået partnerskab med VIA i Horsens, så Horsens kan hjælpe Kalundborg med ingeniør-uddannelse.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) gav for nylig University College Sjælland, UCSJ, afslag på en ansøgning om at måtte uddanne ingeniører, og det skete med henvisning til, at det nødvendige, faglige miljø til en ingeniøruddannelse ikke findes på UCSJ i dag. Men nu prøver UCSJ med en ny ansøgning til ministeren, og det sker efter indgåelse af et nyt partnerskab.

Det oplyser rektor for UCSJ, Camilla Wang til Nordvestnyt, og hun understreger, at erfaringer fra Horsens med at uddanne ingeniører nu kan komme sjællænderne til gode:

Det er VIA University College, der uddanner ingeniører i Horsens, Aarhus og Herning, som UCSJ netop har indgået partnerskab med, og aftalen er, at VIA kan stille erfaring og relevante ressourcer til rådighed, så UCSJ kan udbyde en ingeniøruddannelse i Kalundborg med plads til 80 studerende årligt.

- Jeg mener, at vores partnerskab med VIA fjerner den bekymring, ministeren havde i forbindelse med afslaget på den første ansøgning, fordi vi nu står med et fagligt stærkt partnerskab som kan lave en uddannelse af høj kvalitet, siger UCSJ-rektoren.

- VIA har den lange og tunge, faglige erfaring med at uddanne ingeniører, som ministeren efterspørger, lyder det fra UCSJ-rektor Camilla Wang om baggrunden for, at UCSJ, som har stor erfaring med bioteknikere, nu har allieret sig med VIA.

Tanken er ifølge Camilla Wang, at undervisere i Kalundborg inddrages i VIA's ingeniørfaglige miljø, og samtidig lægges der op til, at VIA-ansatte skal have undervisningsforløb i Kalundborg.

Hvis det nu på basis af partnerskabet lykkes at få ministeriet til at godkende en ingeniøruddannelse i Kalundborg, kan den begynde i sensommeren 2017.