Frifundet for sex med kvindelig indsat

En 41-årig mandlig overvagtmester er blevet frifundet for at have misbrugt sin stilling til at skaffe sig samleje med en kvindelig fange, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Horserød: Retten i Helsingør har også behandlet en sag mod en anden fængselsbetjent og overvagtmester i Horserød Stadsfængsel, en 41-årig mand, som stod tiltalt for flere gange at have haft samleje med en kvindelig indsat i Horserød Stadsfængsels Isolationsafdeling. Episoden fandt ifølge tiltalen sted i efteråret 2013.

I retten nægtede den 41-årige sig skyldig anklagen, og domsmandsretten fandt heller ikke, at der var beviser nok til at dømme ham skyldig.

Under retssagen blev der afgivet forklaringer af otte vidner, og blandt andet dokumenteret telefonbeskeder, som skulle være udvekslet mellem den 41-årige og den kvindelige indsatte. Retten mente dog ikke, at beskederne alene beviste, at der havde fundet noget samleje eller lignende sted. Et problem for anklagemyndigheden var også, at det ikke kunne dokumenteres, at det var fængselsbetjenten, som havde brugt telefonnummeret til taletidskortstelefonen.

Endelig blev den kvindelige indsattes forklaring også betegnet som, usammenhængende og skiftende, fremgår det i begrundelsen for dommen.