Tæt på eliten

Ved dobbeltmatchen på Tårnby Stadion i 1. division Øst stillede Bagsværd Atletik Club både med et damehold og et herrehold. Der skulle kæmpes om to pladser hos både damer og herrer, der ville give adgang til efterårets kvalifikation til Elitedivisionen. Bagsværd er rigtigt gode i nogle af disciplinerne, hvor de har en del af den danske elite samt nogle unge meget talentfulde atleter og de blev fint suppleret af lidt mere erfarne atletikudøvere.

Og dagen sluttede på bedste vis: Begge hold kvalificerede sig til kvalifikationsstævnet 11. september.

Damerne var hele vejen igennem blandt de to forreste og endte med at vinde med 82 point og det var med en afstand på hhv. 1½ og 9½ point ned til de næste. De afsluttede med at sætte seniorklubrekord på 4x100m stafet i tiden 51,19.

Hos herrerne var der noget mere spænding og et tæt opgør mellem flere klubber. Inden den afsluttende stafet 4x100m var de tre klubber i top, heriblandt Bagsværd, så tæt på hinanden at det var den klub der blev dårligst placeret på stafetten, der måtte nøjes med 3. pladsen. Her lykkedes det stafetholdet fra Bagsværd at holde Amager AC bag sig, så de to hold endte a point, men da Bagsværd havde flere førstepladser end Amager, kunne Bagsværd kåres som toer, så de fik adgang til kvalifikationsmatchen til Eliten.

Kvalifikationsmatchen til Eliten afvikles 11. september.