15.000 til COOP´s 150-års jubilæum

Jesper

For 150 år siden grundlagde en gruppe borgere i Thisted med pastor H.C. Sonne landets første brugsforening. Det skete 6. maj, og det er blevet behørigt fejret landet over. Brugsforeningerne er senere blevet samlet i FDB og HB. Nu er alle landets over 1.200 butikker med de forskellige navne samlet i COOP.

Fejringen blev gennemført under overskriften ”Sammen om bedre mad i 150 år”, og det var medlemmerne, der var inviteret. Fejringen skete 11. maj samtidigt i 68 biografer og andre sale over hele landet, blandt andet i Glostrup Bio. Der var naturligvis ikke plads til alle COOP’s halvanden million medlemmer, men 15.000 var efter lodtrækning inviteret med til den festlige eftermiddag.

De fremmødte i Glostrup Bio blev modtaget af medlemsforeningens aktive, der inviterede på lækre sandwich. Der var vin og andet at drikke, hvilket var populært på denne varme majdag.

Sofarækkens aktive var mødt op for at medvirke ved det hyggelige arrangement, som involverede en del teknik. Det fungerede perfekt.

Arrangørerne samarbejdede med DOX:BIO, der har erfaring i at arrangere filmforvisninger, der er kombineret med live-transmissioner.

Efter at den lokale formand havde budt velkommen, blev der etableret direkte forbindelse til Musikteatret i Albertslund, hvor COOP’s formand, Lasse Bolander, gav et historisk rids over de 150 år og løftede fligene for alt det, vi kan vente os af fremtidens supermarkeder.

Derefter var der premiere på filmen Vi Mødes i Brugsen. Filmen er bygget op som en danmarkskrønike med skæve arkivklip, sjove gamle reklamer, interviews og nye reportager.

Afslutningsvis var der en bærepose med en gave til de fremmødte.