Unge klar med Egedals første streetevent

Seks unge fra Egedal Gymnasium & HF har gennem længere tid savnet og efterlyst sociale unge-arrangementer.

Derfor har de sammen med Ung Egedal taget initiativ til et "streetevent", som afholdes på lørdag den 21. maj fra kl. 12.00 til 16.00 på parkeringspladsen bag kulturhuset i Stenløse.

"Vi vil gerne samle de unge i Egedal Kommune, og hvad er mere oplagt end at holde en slags streetfest med fodbold, graffiti, grillmad, musik og hyggeligt samvær," lyder det fra Daniel Hedme og Theis Valgreen, som er to af de unge gymnasieelever bag tiltaget.

Den klassiske street-hygge er et populært storby-fænomen, men Egedals unge ser ingen begrænsninger i forhold til at skabe en tilsvarende succes i landlige omgivelser.

"Der mangler denne type events i vores kommune. Vi har mange sports- og kulturtilbud, så der er sådan set masser at lave, men der mangler arrangementer, hvor unge bare mødes og hygger. Denne streetfest kan sagtens blive en succes og en tilbagevendende begivenhed. Hvis vejret er godt på lørdag, så håber vi på cirka 100 unge mennesker. De vil primært komme fra gymnasiet. Det er her vi går til daglig, og det er også her vi vil sprede budskabet, men nu er det første gang, så i første omgang skal vi ikke kigge for langt ud i fremtiden," siger Daniel Hedme og Theis Valgreen.

I forbindelse med arrangementet bliver der opsat en fodboldbane, hvor tolv hold efter planen skal dyste i en turneringen.

Er man ikke til fodbold, så kan man prøve kræfter med sine kreative evner på lovlig graffitivæg.

"Vi får endda besøg af en graffitikunstner, som vil vise og lære fra sig af sine kunstneriske evner. Derudover vil der være musik, mad og slush ice. Har man ikke lyst til at deltage i en aktivitet, men bare kigge forbi, så er det også helt fint. Det handler bare om at få en dag, hvor hyggen og samværet er i højsædet," siger de to drenge til Lokalavisen Egedal.

Projektet blev sat i søen af Ung Egedal, der henvendte sig til Daniel Hedme, som hurtigt fik Theis Valgreen med på ideen om et streetevent.

"Det lød spændende, så jeg var frisk på at kaste mig ud i det. Samme holdning havde de andre fra gymnasiet," siger Theis Valgreen.

De unge har fået 6.000 kr. i støtte fra Ung Egedal. De penge er øremærket til arrangementet, men de unge har også selv søgt og skaffet økonomiske midler.

"Vi skrev en ansøgning til "Gadeidræt", hvor vi forklarede om vores tiltag. Det faldt heldigvis i deres smag, for vi er blevet støttet med 6.000 kr. Nu har vi brugt samtlige 12.000 kr. på eventen. Det løber op, når man skal hyre en graffiti-kunstner, købe mad og bestille en fodboldbane, men hvis vi får en god dag, så har det været alle pengene værd," siger Theis Valgreen og Daniel Hedme.