Banedanmark: Sporarbejde vil fortsat påvirke små stationer

Maria Runøe Møller

Der var ingen ledige siddepladser, da Ringstedtoget torsdag klokken lidt over otte standsede på Viby station. Derfor var det langt fra alle passagerer, der kom med.

Siden det omfattende sporarbejde i Kristi himmelfartsferien har fjern- og regionaltogene været ramt af massive forsinkelser og propfyldte toge. Det har især ramt små stationer som Borup, Viby og Trekroner, hvorfra pendlerne kan fortælle, at de gang på gang oplever, at togene bliver aflyst i sidste øjeblik.

Den seneste melding fra Banedanmark tyder dog ikke på, at der kommer bedre forhold for togpendlerne lige foreløbigt. I en mail til DAGBLADET skriver Banedanmark, at sporarbejdet mellem Odense og Nyborg stadig trækker ud, og at det fortsat vil påvirke de små stationer mellem København og Ringsted:

»Strækningen påvirkes af, at sporarbejdet trækker ud. Den eneste trafik, som pt bliver afviklet på strækningen Odense-Nyborg, er nogle få godstoge, der kører på hovedstrækningen mellem Øresund og Padborg,« lyder det fra Banedanmark.

Banedanmark kan ydermere fortælle, at den foreløbige kunderettidighed i maj måned på fjern- og regionaltogene ligger på 63 procent. Det vil med andre sige, at næsten halvdelen af pendlerne ikke er kommet frem til tiden.

»Som det fremgår, har Banedanmark i denne måned indtil videre påvirket kunderettidighed mere end dobbelt så meget ift. sin maks-grænse. Der er ingen tvivl om, at Banedanmark har påvirket kunderettidigheden uforholdsmæssigt meget i maj måned pga. tekniske og trafikale forhold omkring projekter i sporet samt sikringsfejl,« skriver de til DAGBLADET og 'beklager dybt'.

Banedanmark kan endnu ikke oplyse, hvornår de forventer at være færdige med sporarbejdet.