Romeo og Julie på lærredet

Operagruppen i Snurretoppen er nu klar med årets sidste forestilling.

Det sker tirsdag 10. maj klokken 19.30 med en optagelse fra Det Kongelige Teater af balletten: Romeo og Julie med musik af Sergej Prokofjev.

Man kommer til at opleve hele det kongelige balletkompagni under ledelse af balletmester Nikolaj Hübbe, der fra scenen byder velkommen til publikum i salen og ude i biograferne.

Som en ekstra gevinst er man efter tæppefald med, når balletdanser Ida Praetorius udnævnes til solodanser, hvilket er det ypperste, som en balletdanser kan opnå i Danmark.

Romeo og Julie

Siden premieren på Det Kongelige Teater i 1974 har John Neumeiers opsætning af Romeo og Julie været øverst på listen over de mest elskede værker i ballettens repertoire.

Både dansere og publikum elsker William Shakespeares smukke og klassiske historie om det unge, forelskede par, der kun kan blive forenet i døden.

Romeo og Julie er den tragiske og alligevel livsbekræftende fortælling om det unge par, som på fire dage mødes, forelsker sig, bliver gift og tager en skæbnesvanger beslutning. For deres kærlighed er næsten dødsdømt på forhånd, idet Julies familie: slægten Capulet og Romeos familie: slægten Montague har ligget i strid med hinanden, så længe nogen kan huske. »For never was a story more woe, than this of Juliet and her Romeo«, slutter Shakespeare sin fortælling af.

John Neumeier har skabt en let og levende koreografi, der tilsat Sergej Prokofjevs bevægende og storslåede musik forløser den komplicerede historie og bevarer samtidig en uskyld og en enkelhed, der sætter forelskelsen i centrum. Det er én af de helt store klassikere, man kan opleve!

Partierne som Romeo og Julie til visningen danses af solisterne Ida Praetorius og Andreas Kaas.