Graffiti ude - guitar inde

Boldbanen var sat op, men den organiserede fodboldturnering med 12 hold var aflyst, da Egedal StreetEvent lørdag blev afviklet for første gang på parkeringspladsen ved Stenløse Kulturhus.

- Der kom ikke så mange, som vi havde håbet på, desværre, men vi får det bedste ud af det, sagde Daniel Hedme, der er en af de seks unge arrangører fra Egedal Gymnasium bag Egedal Street Event.

Arrangørerne kunne da også glæde sig over, at der var aktivitet ved graffitivæggen, hvor graffitimaleren Yann Hansen fra Rødovre lærte fra sig ud i kunsten at male med spraymaling.

En af dem, der havde taget imod tilbuddet var 9-årige Marcus fra Ølstykke, der var i fuld gang med at male en figur, han kalder »Øje- manden«, mens hans far Michael så til.

- Vi skulle ned og se noget guitar, men så faldt vi ind i det her, og det er meget sjovere, sagde Marcus, der længe har ønsket sig at prøve at male graffiti.

Første guitardag

Det guitar, som havde lokket dem ned til kulturhuset, foregik i den tidligere rådhussal inde i Stenløse Kulturhus, hvor fire guitarlærere fra Egedal Musikskole for første gang havde arrangeret guitardag, for at vise, hvad man kan med eksempelvis spansk guitar, westernguitar og elguitar samt brug af diverse pedaler.

- Man kan jo spille guitar på mange forskellige måder, og de har jo forskellig lyd, så det var oplagt at vise vores elever, hvad de ellers kan lave med en guitar, sagde Henrik Johnsen, der selv underviser i rytmisk, akustisk og elektrisk guitar.