Kommunikationschef kastebold i rådhus-ballade

- Du kan roligt skrive, at borgmesteren er godt gal i skralden. Det er simpelthen uanstændigt og helt hen i vejret, at vi skal behandle vores personale på den måde.

Det siger en vred borgmester Stén Knuth (V). Det, han reagerer kraftigt på, er en beslutning på mandagens møde i økonomiudvalget. Her foreslog S-gruppeformand (og borgmesterkandidat) John Dyrby Paulsen, at man nedlagde stillingen som kommunikations- og marketingchef og splittede afdelingen op, så de enkelte medarbejdere igen blev tilknyttet forskellige forvaltninger.

Samtidig foreslås det, at man nedlægger nogle administrative stillinger på rådhuset og sparer på annoncering. Formålet med manøvren er at skaffe nogle penge til den opnormering på det særlige børneområde, som en rapport har vist et stort behov for.

- Det har fungeret godt tidligere med kommunikationsmedarbejdere i de enkelte afdelinger, og der er jo før sket nedlæggelser af chefstillinger i forbindelse med besparelser. Vi må jo skaffe nogle penge til børneområdet, og det er altså et af vore forslag, siger John Dyrby Paulsen.

Han lægger ikke skjul på, at S-forslaget er en slags »tak for sidst« til Venstre.

- Vi følger bare den dagsorden, som Venstre selv har lagt op til, nemlig at alle partier kan stille forslag i udvalgene om finansieringen af midler til flere sagbehandlere på børne-/ungeområdet. Venstre stillede et forslag i kultur,-, fritids og turismeudvalget, som blev nedstemt af alle øvrige partier, mens vores forslag i ØK altså kunne finde flertal, skriver John Dyrby Paulsen på sin Facebook-opdatering.

Som tidligere nævnt har socialdemokraterne ment, at pengene til børneområdet burde skaffes ved, at partierne satte sig ned og fandt pengene i fællesskab.

- Borgmesteren har jo helt misforstået tingene, når han siger, at han ikke er optaget af »proces«. Det er da hans opgave at sørge for et samarbejde i sådan en situation, frem for blot at stille sig op og sige, at sådan her skal det være, siger John Dyrby Paulsen.

Hertil har borgmesteren kun denne kommentar:

- At sige, at jeg gør sådan, fordi du har gjort sådan, det er da ligesom i børnehaven. Og det eneste formål er at få borgmesteren til at se skidt ud som en, der ikke har styr på tingene.

Flertallet i økonomiudvalget blev skaffet ved, at Troels Christensen (LA) stemte sammen med de tre S-medlemmer.

- Jeg har aldrig været tilhænger af en egentlig kommunikationsafdeling med egen chef og hele pivtøjet. Så hellere nogle medarbejdere ude i afdelingerne, der kender til det, de skal kommunikere om, som på deltid arbejder med kommunikation og deres fag, siger Troels Christensen.