Mardahl-Hansen så ikke noget at bekymre sig om

Som det første bestyrelsesmedlem er Ib Mardahl-Hansen begyndt sin forklaring i Roskilde Bank-sagen, hvor han er blandt de sagsøgte for i alt en milliard kroner. Ib Mardahl-Hansen trådte først ind i bankens bestyrelse i 2006 og har ikke været med i hele den periode fra 2005 til krakket i 2008, som sagsøgerne fra Finansiel Stabilitet har rettet fokus på.

Ikke desto mindre er han en nøglefigur, idet Finansiel Stabilitet tillægger ham et særligt ansvar, fordi han som det eneste bestyrelsesmedlem kendte finansverdenen indefra og derfor burde have set faresignalerne.

Der var dog intet odiøst at bide mærke i, forklarede Ib Mardahl-Hansen i vidneskranken, da han mandag blev trukket gennem hvert enkelt bestyrelsesmøde af sin advokat, Morten Samuelsen.

Han syntes godt om bestyrelsesarbejdet, men Niels Valentin Hansen styrede bestyrelsesmøderne mere myndigt, end han ellers var vant til fra andre bestyrelser.

- Jeg har intet formelt at bebrejde direktionen, men der var nok færre åbne drøftelser, end jeg var vant til, og det har måske at gøre med, at man havde en meget erfaren direktør (...) Jeg følte godt, jeg kunne have bidraget mere, sagde Ib Mardahl-Hansen, hvis forklaring fortsætter tirsdag.