Tre mænd får 24 års fængsel for forsøg på narkosmugling

Forsøg på at smugle 14 kilo amfetamin fra Spanien til Herning koster tre mænd syv, otte og ni års fængsel.

Politiet har lagt et kompliceret puslespil i en sag om indsmugling af kilovis af amfetamin fra Spanien til Danmark.

Og nu er i hvert fald en del af brikkerne faldet på plads.

Således har Retten i Herning fredag formiddag idømt tre mænd henholdsvis syv, otte og ni års fængsel for et forsøg på at smugle godt 14 kilo amfetamin til den midtjyske by.

Det oplyser specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Lise Hebsgaard.

Forsendelsen med amfetamin blev forsøgt sendt fra Spanien i foråret sidste år. Men pakken blev afsløret af spansk politi 26. marts 2015, inden den nåede ud af landet.

Derefter blev den sendt videre til modtageradressen - et lager i Herning - uden det oprindelige indhold.

Overvågning af det pågældende lager og såkaldt telehistorik har været en stor og vigtig del af politiets efterforskning af sagen.

Retten har fundet, at de 14 kilo amfetamin skulle indføres "med henblik på overdragelse til et større antal personer eller mod et betydeligt vederlag", sådan som det lød i tiltalen.

Den 41-årige Tom Graversgård Christensen er idømt syv års fængsel, mens hans kammerat 49-årige John Plejdrup Østergaard fra Herning er idømt otte års fængsel.

Den tredje, der er involveret i sagen, er 27-årige Ricki Kyndesen fra Skiveegnen. Han har fået en dom på ni års fængsel.

Det var Kyndesen, der stod for kontakten til den udenlandske leverandør. Hans far afsoner i øvrigt en langvarig dom for narkokriminalitet, oplyser retten.

Ricki Kyndesen og John Østergaard har straks anket deres domme, mens Tom Graversgård Christensen har bedt om betænkningstid, inden han beslutter, om han vil modtage sin dom.

Specialanklager Lise Hebsgaard er tilfreds med udfaldet.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at der er sket domfældelse i forsøget på at smugle amfetamin. Og jeg er tilfreds med de domme, der er udmålt, siger hun.

Foruden det mislykkede forsøg på at smugle amfetamin til Danmark var de tre mænd tiltalt for at have iværksat en anden indsmugling.

Dette projekt betød ifølge anklagemyndigheden, at de tre mænd modtog 14 kilo amfetamin fra Spanien i februar 2015.

Retten fandt det imidlertid ikke bevist, at denne pakke indeholdt det forbudte stof.

- Retten har vurderet, at de to forsendelser har sammenhæng, men har ikke fundet det fuldt tilstrækkeligt bevist, at forsendelsen indeholdt amfetamin og ikke blot var en prøveforsendelse, inden man sendte de 14 kilo, siger Lise Hebsgaard.

De dømte er varetægtsfængslet efter dommen.