Helsingør hopper i de stramme cykelshorts

100 flere helsingoranere end sidste år er tilmeldt »Vi cykler til arbejde«-kampagnen.

86 friske cykelhold med 800 deltagere er klar til at trampe i pedalerne og cykle til deres arbejdspladser i Helsingør Kommune i hele denne måned. Det er langt flere hold end sidste år, hvor 70 hold med knap 700 deltagere var tilmeldt.

- Det er rigtig godt, at så mange mennesker har lyst til at tage cyklen. Når man cykler til arbejde, får man både frisk luft og motion, og det er en rigtig dejlig måde at begynde dagen på, siger Jens Bertram, formand for Udvalget for Sundhed, Idræt og Fritid i Helsingør Kommune.

Brian giver cyklerne et servicetjek

- Vi cykler til arbejde'-kampagnen kører på 18. år i Helsingør Kommune.

Det er efterhånden en tradition, at cykelmekaniker Brian Larsen tager rundt til de først tilmeldte hold og giver deltagernes cykler et servicetjek.

Mange præmier

»Vi cykler til arbejde« er en landsdækkende kampagne, arrangeret af Cyklistforbundet. De tilmeldte hold konkurrerer om en lang række præmier. I Helsingør Kommune er den lokale hovedpræmie et ophold på den anden side af Sundet for hele vinderholdet, sponsoreret af Scandlines, Helsingør-Helsingborg.

Når vinderne skal findes, tæller antallet af cyklister på holdet og antallet af cykeldage. Begge dele vægter i lodtrækningen om præmierne.