Mange ville høre nattergalen

30 lokale borgere stod tidligt op lørdag den 28. maj for fra kl. 5 at kunne være med til en enestående event ved Grennessmindes økologiske gartneri på Snubbekorsvej 18 i Taastrup. Det var muligheden for at høre nattergalen synge, der lokkede de mange mennesker - incl. de 10 som måtte afvises, da der var et loft for hvor mange der kunne være med, hvis alle skulle kunne få det fulde udbytte.

Det var ornitolog Elsebeth Gludsted, der stod for guidningen. Hun afslørede sit store kendskab til fuglelivet og kunne hjælpe med at identificere adskillige andre fuglestemmer end nattergalens. Det var første gang hun stod for en sådan guidning, men bestemt ikke sidste.

Arrangementet sluttede af med at gæsterne i Cafeen fik kaffe og friskt lokalt produceret morgenbrød leveret fra Grennessmindes eget økologiske bageri. Her kunne man møde projektkoordinator Aiah Noack, der kunne fortælle gæsterne om Grennessminde, der er et uddannelsessted for unge med særlige behov i alderen 15-25 år. Man kan læse mere om stedet på www.gminde.dk.

Gæsterne gav udtryk for glæde over arrangementet, som Danmarks Naturfredningsforening stod for. Det blev anbefalet at et lignende arrangement - gerne med egenbetaling for brød og kaffe - kunne gennemføres igen næste år.