Børge lukker galleri Art Danmark efter ni år

Efter ni år med galleri Art Danmark i shoppingcentret Gallerierne i Slotsgade siger indehaver Børge Rask Olsen nu stop.

Nu er det tid til, at den 83-årige kunstudøver vil bruge tiden på andre gøremål:

"Når man har sådan et galleri, er man jo bundet af det 24 timer i døgnet. Jeg kunne godt tænke mig at dyrke mine andre interesser - rejser, min lille hund, haven... Der er nok at foretage sig," siger han og mener også, at ni år må være nok.

Galleriindehaveren har den seneste tid skåret åbningstiderne ned til fredag og lørdag og ser nu frem til at kunne komme mere til Sverige og til England, hvor han har en datter, der bor.

"I alle de ni år har jeg skullet planlægge tingene i rigtig god tid. Nu glæder jeg mig til at få friheden til at tage derhen, hvor jeg har lyst," siger han.

Børge Rask Olsen har været meget glad for at holde til i Gallerierne, hvor ejendomsselskabet altid har budt ham en god behandling, siger han.

"Men jeg synes, det er synd, der ikke er mere gang i centret. Der kommer jo ikke ligeså mange mennesker, som da vi åbnede. Der er også forsvundet mange butikker, bl.a. Netto. Så det havde været mere positivt, hvis der var mere liv i centret - men det ser der heller ikke ud til at stå lige for at komme mere af."

Nu glæder Børge Rask Olsen sig over alle de oplevelser, han har haft med kunsten i galleriet. 

"Vi har flere end 400 gæstekunstnere igennem galleriet på de ni år, og det har været meget inspirerende. Vi har måske påvirket nogle til at komme videre med deres kunst og åbne nye gallerier efter samme opskrift," siger han og inviterer alle til at komme ned i galleriet og sige hej.

Det kan både ske på lørdag den 21. maj til afskedsreception kl. 13-15 eller i galleriets øvrige åbningstid fredag-lørdag frem til 28. maj. Herefter vil kunsten blive fjernet fra lokalerne.

Børge Rask Olsen, som bor i Ullerød, fortsætter med at have sit onlinegalleri Art Danmark og vil også selv fortsætte med at male og måske komme ud og lave udstillinger.