Djokovic er én sejr fra at sætte økonomisk tennis-milepæl

Novak Djokovic bliver mandag med stor sandsynlighed den første tennisspiller, der nogensinde har vundet over 100 millioner dollar i præmiepenge.

Verdensetteren fra Serbien passerer milepælen, hvis han i sin ottendedelsfinale ved French Open besejrer spanieren Roberto Bautista Agut. De to har mødt hinanden fire gange før, og hver gang har Djokovic vundet.

Inden starten på grand slam-turneringen i Paris var Djokovic noteret for en samlet præmiesum på 99.673.404 dollar i sin over ti år lange karriere.

Og da en plads i kvartfinalen belønnes med 294.000 euro (cirka 327.000 dollar) kommer den førsteseedede Djokovic med en sejr lige netop op over 100 millioner dollar. Det svarer til 670 millioner kroner.

Roger Federer er nummer to på alle tiders pengeliste med 98,01 millioner dollar, men en skade holder schweizeren væk fra dette års French Open.

En sejr vil også bringe Djokovic op på en ubestridt andenplads på listen over spillere, der har spillet sig frem til flest kvartfinaler i træk i de fire grand slam-turneringer.

I øjeblikket deler han andenpladsen med Jimmy Connors, der var en af sportens dominerende skikkelser i 1970'erne og 27 gange i træk spillede sig frem blandt de sidste otte. Roger Federer indtager førstepladsen med 36 grand slam-kvartfinaler i træk.

French Open er den eneste grand slam-titel, der mangler på Djokovics cv. Skulle det lykkes ham at triumfere i år, bliver han den bare ottende herrespiller gennem tiderne, der har vundet den franske turnering samt Wimbledon, US Open og Australian Open.