Tusinder deltager i dræbt Hizbollah-leders begravelse

Tusindvis af mennesker tog fredag del i begravelsen af den afdøde Hizbollah-leder Mustafa Amine Badreddine i Libanons hovedstad, Beirut.

Det skriver BBC.

Badreddine var bevægelsens øverste militære leder. Han blev dræbt i en eksplosion nær lufthavnen i Syriens hovedstad, Damaskus.

Det er ikke klart, hvem der står bag drabet på Badreddine, men ifølge BBC's udsendte i Beirut mener mange af personerne til begravelsen, at Israel bærer skylden.

Den nu tidligere Hizbollah-topfigur har i årevis været hjernen bag militæraktioner mod Israel.

Hizbollah har desuden sendt tusindvis af styrker til Syrien for at støtte den omstridte præsident, Bashar al-Assad.

USA sagde sidste år, at Badreddine stod bag alle Hizbollahs militære operationer i Syrien siden 2011.

Billeder fra begravelsen viser ifølge BBC kisten blive båret blandt en horde af Hizbollah-støtter i den sydlige del af Beirut. Nogle af dem råbte "død over Amerika" og shiamuslimske slagord.

En person siger til BBC, at ekstremistgruppen Islamisk Stat ville have været massivt til stede i Beirut, hvis ikke det var for Badreddine.

Badreddine var en af de anklagede i det FN-støttede særlige tribunal for Libanon for drabet i 2005 på statsmanden Rafik al-Hariri.

Det er ved at operere hemmeligt lykkedes ham at undgå at blive taget til fange af arabiske og vestlige regeringer.

Omkring 1200 hizbollahkrigere vurderes at være dræbt i den syriske konflikt. Det omfatter højtstående krigere som Samir Qatar og Jihad Moughniyah, søn af Imad Moughniyah, som blev dræbt ved særskilte israelske angreb sidste år.

Mustafa Amine Badreddine var svoger til militærlederen Imad Moughniyah.

Hizbollah anklager Israel for i 2008 at stå bag drabet på Moughniyah, som omkom ved en bombeeksplosion.