Sagnlandet med i international tv-serie om vikinger

En stor international tv-serie, Storm Warrior, skal - hvis alt går efter planen - blandt andet optages i Danmark, og mere specifikt i Sagnlandet Lejre. Det skriver DAGBLADET Roskilde onsdag.

Om Peter Nerving og Alex de Luca lykkes med at få sat serien i produktion, vides ikke endnu. Peter Nerving, der er associate producer, er dansker og bor i England, mens Alex de Luca er britisk instruktør og producer. De er drivende kræfter i holdet bag serien, og de er netop nu i USA for at forsøge at finde amerikansk finansiering til den stort anlagte serie.

I ca. halvanden måned har holdet bag den planlagte serie besøgt Sagnlandet for at få kvalificeret viden om muligheder for re-enactment, dragter m.m.

- Der er mange hvis'er i projektet, men det er et superspændende projekt, de engelske filmhold kommer med. De har en ambition om at lave noget, der er anderledes, end det, vi er vant til at se. De er interesserede i at vise et mere historisk korrekt billede af vikingerne og kombinere en dramatisk fortælling med læring, forklarer direktør i Sagnlandet, Lars Holten til DAGBLADET Roskilde.

- Det er stadig meget tidligt i processen, så vi kan ikke vide endnu, hvor meget der skal filmes i Sagnlandet. Serien ligger nogle år ude i fremtiden, og en masse ting skal falde på plads. Og vikingetiden handlede jo heller ikke kun om Danmark, men også om de andre nordiske lande, og vikingerne rejste viden omkring, fra Grønland til Italien. Serien kommer til at foregå mange forskellige steder, så der er mange geografiske locations, siger Lars Holten.