Winther stopper som træner

Når de sidste træninger er klaret på denne side af 1. juli, er det slut med trænergerningen for en af Danmarks mest kendte trænere, der har rundet flere klubber på Sjælland, været landstræner, været i udlandet og senest i TMS Ringsted, hvortil han kom sommeren 2013 og har været mentor, træner og udviklingschef.

Torben Winther har givet, hvad han havde i sig. Nu stopper han.

Tilbage i midten af 70erne tog han sideløbende med sin spillerkarriere sit første trænerjob, det var såmænd årgang 63-64. I de seneste sæsoner har Torben Winther så trænet TMS Ringsteds U18-hold.

I januar fyldte han 67 år, og 1. juli udløber den tre-årige kontrakt. Det er tid til en form for pension - eller blot neddrosling af aktivitetsniveauet.

- Jeg har været træner i 40 år, så det er tiden nu og et godt tidspunkt at gøre det på. Jeg har haft en god sæson med U18-drengene, og det er nogle super-drenge, så det er en perfekt afslutning. Nu er ringen sluttet, og når man været træner siden midten af 70erne, er det vel ok at sige stop nu, Torben Winther afklaret og uden vemod.

Beslutningen er gennemtænkt.

- Jeg har været rundt omkring det hele, og jeg startede med ungdomshåndbold og slutter med det på et ok niveau. Nu skal der startes et nyt kuld i Ringsted, og så skal der nye kræfter til. Det er nu, siger Winther, der fortsætter som daglig leder af idrætsakademiet IKA i Ringsted.

- Når man har været i gang med håndbold hele sit liv og stort set hver aften og hver weekend, så bliver man mæt på et tidspunkt, men mit arbejde på IKA har været hæmmet af, at jeg været så meget i hallen for at snakke med trænere og spillere. Nu bliver der forhåbentlig mere tid til at tage sig af spillerne på IKA, og i hvert fald uden for meget stress.

Trænerstoppet handler også om at få mere tid til sig selv og familien.

- Jeg er startet med at spille golf, og jeg plejer mig selv, og det har jeg haft behov for. Når man selv har været aktiv, så ligger det i kroppen på en, at man også vil lave noget selv, men det er der ikke tid til, når man skal servicere andre, siger Torben Winther, der også fortsætter i en mentorrolle i TMS og kan tages med på råd i stort og småt.

Torben Winthers 40 år lange trænerkarriere slutter altså med TMS Ringsteds U18-hold, der ikke nåede DM-slutspillet, som blev afviklet i Ringsted sidste weekend.

TMS var et godt stykke fra både GOG og Ydun.

- Vores mål var at blive nummer tre efter de to klubber, og det lykkedes, og selv om vi havde nogle udfald undervejs, så sluttede vi godt af og slog Furesøen klart og blev nummer tre i rækken. GOG og Ydun var noget bedre end os, og det må man acceptere. Jeg synes, det er ret godt, at vi kan sige, vi er nummer tre i øst-Danmark efter to DM-hold. Oveni vandt 2.holdet 2. division og kom i finalen i 1. divisions B-række. Det er jeg og klubben godt tilfreds med, siger Torben Winther.

Hans afløser på U18-holdet er fundet - det bliver velkendte Trine Marott i par med Anders Larsen.

Fakta

Torben Winther

Født: 16. januar 1949.

Bor i Ringsted.

Klubber som træner:

1982-86: Helsingør FC

1986-1989: SAGA/FIF

1989-1990: Rødovre (kv) 1990-1994: Helsingør IF

1994-1997: Roar Roskilde

1997-2000: Team Helsinge

2000-2005: Herrelandstræner, Danmark

2005-2006: Nordsjælland Håndbold

2006: Holbæk Elitesport (kv)

2007-2010: Ystads IF

2010- 2013: HC Kriens-Luzern

2013-2016: TMS Ringsted, U18