Flotte billeder: Smukke Annasofie blev nummer seks

22-årige Annasofie Yde fra Greve fik i weekenden en sjetteplade ved skønhedkonkurrencen Miss Universe Denmark, hvor hun kæmpede mod 14 andre smukke kvinder fra hele Danmark.

Ved de første konkurrencer i catwalk i både bikini og aftenkjoler klarede Annasofie Yde sig godt, men i sidste del af konkurrencen, hvor deltagerne skulle svare på to spørgsmål - et på dansk og et på engelsk - gik det en smule galt for den unge kvinde.

»Jeg var lidt uheldig og fik et spørgsmål, jeg slet ikke havde forestillet mig. På engelske skulle jeg svare på, hvad jeg synes om det danske uddannelsessystem, og jeg fortalte, hvad jeg mener, om at folkeskoleelever skal være længere i skolen. Jeg tror ikke de udenlandske dommere kunne se, at det var et problem, for det kan nok se ud som et luksusproblem for os i Danmark. Der kom også lidt 'Øh', og det går ikke, og det gælder virkelig om at være sikker,« fortæller Annasofie Yde, der i konkurrencen stillede op som Miss Universe Greve.

På trods af en sjetteplads føler hun ikke, at det er forgæves, at hun stillede op.

»Jeg synes, det gik godt, og jeg er tilfreds med mig selv. Aftenen var fed, og det var en stor oplevelse, og jeg er stolt af min præstation. Det har betydet så meget for mig at være med, og det nytter ikke at være bitter over, at man har tabt, for de andre har jo også knoklet hårdt for det,« siger Annasofie Yde.

Det danske spørgsmål lød på, om hun helst ville være intelligent eller smuk.

»Jeg sagde, at jeg nok helst vil være intelligent, men at det bedste er, hvis man kan kombinere de to, for jeg mener det er lige vigtigt, og hvis man både er smuk og intelligent tror jeg, at man har bedre muligheder for at række ud til folk, « siger hun.

Efter nogle hårde uger med forberedelser til Miss Universe Denmark-konkurrencen er det tid til pause for Annasofie Yde.

»Nu skal jeg på ferie til Cypern, hvor jeg skal have taget nogle billeder, og så skal jeg slappe af og have et par cocktails om aftenen,« siger hun.

Du kan læse mere om Annasofie Yde nedenfor, og i linket længere oppe i artiklen, kan du se et af hendes andre store talenter, som hun viser i en video.