Skovbørnehaven i Nivå

Af Rebecca Hoelgaard Preisler

Koppen 17, 2990 Nivå

Hvor skal vores skovbørnehave ligge? Hvordan skal den se ud? Bliver det tæt på en naturlegeplads? Vi skal ikke blive i Lærkereden længe, vel mor?

Det er bare nogle af de spørgsmål, der er kommet fra min søn på 4 - snart 5 - år, siden vi var til hulkefest og sagde endeligt farvel til skovbørnehaven i Vidnæsdam. Skovbørnehaven, som vi kender den, er ikke mere.

Der er blevet tørret en del tårer væk, men nu er vi der, hvor mit skovbørnehavebarn er klar til at tænke fremad. Hvad skal der ske nu? Jeg har ikke noget konkret svar at give ham, og det, kan jeg mærke, giver bekymring hos ham. Jeg vil så gerne kunne sige: "Lille skat, når vi efter sommerferien næsten er færdige med at gå med shorts, skal I begynde i den nye skovbørnehave, og den kommer til at ligge dér og dér." Det kan jeg bare ikke, for der er ingen afklaring endnu.

Derfor: Kære politikere. Vores børn har brug for afklaring (det har forældre, personale osv. også, men børnene er vigtigst). Kan I ikke snart få behandlet de virkelig gode forslag til løsninger, der er ligger klar hos jer? Kan vi ikke få truffet nogle gode, men hurtige beslutninger, så vores unger kan begynde at glæde sig til, at alt bliver normalt og permanent i "Skoven"?

Vi er en stor forældregruppe, der gerne arbejder hårdt for, at den nye skovbørnehave i Nivå bliver en realitet hurtigt - grib nu bolden, og lad os samarbejde om at få det stablet på benene! Er det ikke det, I vil med et af de tre tværgående strategiske temaer i Ledetråden 2016: "I samspil med borgeren - sammen om velfærden"? Vi vil i hvert fald gerne!

Vi har brug for dén skovbørnehave i Nivå, vi har brug for et kommunalt tilbud med fokus på natur og udeliv.

Vis nu, at det var rigtigt af os at stemme på jer, og lad os komme i gang med at vise, hvorfor Fredensborg - og herunder Nivå - er et fantastisk sted at bo som børnefamilie.

Bønnen er derfor: Træf nu beslutningerne om skovbørnehaven i Nivå - herunder hvilken type hytteløsning og beliggenheden af denne - og fjern bekymringerne om "Skoven" fra vores børns små hoveder og giv dem og alle omkring "Skoven" en afklaring.