Jobvækst går uden om Stevns

Antallet af job i Stevns Kommune er faldet med 0,5 procent fra første kvartal 2013 til og med fjerde kvartal 2015. I samme periode steg antallet af job på landsplan med tre procent. Tallene viser, at det er svært at skabe beskæftigelse på Stevns selv i opgangstider, skriver DAGBLADET Stevns torsdag.

Den gode nyhed er, at der er forår i økonomien. Hver måned spirer der i gennemsnit mindst 3.000 nye job frem på landsplan. Den dårlige nyhed er, at langt fra alle områder af landet nyder godt af det økonomiske forår. 28 af landets 98 kommuner har de seneste tre år mistet tusindvis af arbejdspladser. Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en ny analyse fra LO.

Konklusionen bliver bakket op af nøgletal, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) udgav onsdag. Tallene her tager udgangspunkt i de resultater, som de kommunale jobcentre skaber. Og det ser ikke så godt ud. Her er Stevns allerdårligst på Sjælland sammen med Lejre Kommune.

DA peger på, at jobcentret på Stevns er dårlig til at få kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet. Andelen af kontanthjælpsmodtagere, der er jobparate, er kun 22 procent, og det er væsentligt dårligere end nabokommunen: Faxe, der har 32 procent.

Thomas Christensen, som er erhvervschef for Stevns Erhvervsråd, er godt klar over, at jobskabelsen på Stevns er en udfordring.

- Vi kan hjælpe med at vækste de små virksomheder. Det gør vi allerede. En af de ting, som vi rigtigt skal slå på i fremtiden, er turismen. Her ligger der nogle muligheder, som endnu ikke er forløst, siger erhvervschefen til DAGBLADET.