Vandskade blev Fru Nielsens endeligt

Fru Nielsens Galleri må dreje nøglen om efter fire år på Vinkældertorvet i Faxe,

Ejendommen er så forfalden, at Birgitte Nielsen, der ejer butikken, og hendes mand har måtte poste mange penge i at få nogenlunde ordnede forhold, og en vandskade lige inden påske blev butikkens endeligt.

- Jeg har simpelthen ikke flere penge, jeg kan putte i ejendommen, så jeg har trukket stregen og må dreje nøglen om, mens jeg stadig har skindet på næsen. Og hvis fødevarekontrollen kom forbi nu, ville de lukke forretningen med det samme, siger Birgitte Nielsen, ejer af Fru Nielsens Galleri. Hun sælger både garn og strikkede trøjer, men driver også galleri og har café i samme lokale.

Før påske blev bygningen ramt af en gennemgribende vandskade, da tandlægen på første sal, over galleriet, fik monteret en ny tandlægestol, og dén episode fik bægret til at flyde over, så at sige.

- Der er gik hul på rør, og vandet er fosset lige ned til mig. Jeg var noget slukøret, for jeg havde lige købt ind til påskesalg, så jeg har nok tabt 25.000 op til påske i omsætning, og nu skal jeg også til at kæmpe med en erstatningssag i forbindelse med vandskaden. Jeg kan ikke finde redningsplanken lige nu, siger Birgitte Nielsen.

Lige nu venter hun på taksator, og butikken er lukket. Når taksator har set på skaderne, så skal der i ryddes op i det, der er tilbage, og så må tiden vise, hvad der så skal ske.

- Jeg har fået så meget dejlig respons ovenpå den kedelige nyhed. Folk er fyldt med gode idéer til, hvad vi kan komme til at lave i stedet, men lige nu skal jeg lige sunde mig, og så vil jeg se at gribe nogle af de gode idéer, siger Birgitte Nielsen.

Alt efter hvor meget, der viser sig at være tilbage på lageret, holder Fru Nielsens Galleri ophørsudsalg fredag 8. april 11-15, søndag 17. april 11-15 og mandag 18. april 11-15.

- Hvis der så stadig er noget tilbage, holder jeg åbent torsdage, men jeg håber, at jeg kan nøjes med tre dage, for det er hårdt at skulle være på i denne situation. Jeg kommer til at savne at være her. Det er en meget mærkelig fornemmelse, siger Birgitte Nielsen.