AaB-træner er klar til at give topscorer chancen igen

Lars Søndergaard håber, at Lukas Spalvis kan finde efterårsformen og er klar til at give ham chancen igen.

AaB har haft svært ved at finde melodien i dette forår, hvor det både har haltet scorings- og resultatmæssigt. Således også i mandagens 0-0-kamp ude mod Randers i Superligaen.

En af årsagerne er, at ligatopscorer Lukas Spalvis ikke har haft så meget tur i den, som han havde i efteråret, hvor han scorede mål på stribe.

AaB's træner, Lars Søndergaard, medgiver da også, at man godt kunne bruge en skarpere Spalvis, men påpeger samtidig, at det er svært at score, hvis holdet ikke kan skabe chancer.

- Spalvis' mål var selvfølgelig en væsentlig del af vores efterår, men vores spil var selvfølgelig også væsentligt, og hvis man ikke kommer frem til chancer, så scorer man ikke, siger Lars Søndergaard.

I de seneste tre kampe har den litauiske angriber startet på bænken, men Lars Søndergaard håber, at Spalvis snart kan finde melodien igen, og han er klar til at give ham chancen igen.

- Jeg begynder at føle, at han skal til at have chancen igen, og der har været kampe, hvor vi har fået bolden ind i feltet, og jeg har ærgret mig over, at det ikke var Spalvis, der stod derinde, siger Søndergaard.

I efteråret gik det meste Spalvis' vej, og derfor mener AaB-træneren, at det har været svært for angriberen i den periode, hvor han ikke har haft tur i den.

- Han har haft en fremragende halvsæson og har været vant til, at det hele gik hans vej. Nu er han i en ny fase, hvor det ikke helt fungerer. Han ved, at det drejer sig om hårdt arbejde for at komme tilbage, og det synes jeg, han leverer.

- Lige i øjeblikket tvivler han måske lidt på sig selv, men lige pludselig skal han nok få scoret, for han er en type, der kommer ind i feltet, lyder det fra træneren.

Angrebsmakkeren Thomas Enevoldsen håber også, at Lukas Spalvis kan komme i gang, så der kan blive mere plads til ham selv.

- Den form, han viste i efteråret, betød, at der blev lidt mere plads til mig. Og det er klart, at hvis Spalvis kan genfinde den form, så bliver holdet også farligere.

- Jeg håber, at han kan komme i gang igen, og det er jeg sikker på, at han også gerne selv vil, siger Enevoldsen.

Lukas Spalvis kan få muligheden for at prikke hul på bylden, når AaB tager imod Brøndby på søndag.