Fans sov i telt for Citybois

"Jo, det var da lidt koldt."

Ordene falder tørt konstaterende for en lille flok teenagepiger.

Det er fredag morgen, vi er foran Forbrændingens hovedindgang, og pigerne har slået et fint, lille, blåt telt op.

Her har de tilbragt natten for at være sikker på at være blandt de forreste til koncerten med Citybois i aften.

Selv om Forbrændingen havde henstillet til, at det var en dårlig idé at sove udenfor om natten - ja, så ville de inkarnerede fans altså helt frem til scenen i spillestedets lokale.

Pigerne ved teltet ser okay ud, nok lidt trætte, men ved godt mod. De udgør den forreste del af køen til spillestedet. En flok på godt 30 har samlet sig her denne kølige, men solbeskinnede morgen.

Hvor avisens udsendte prøver at finde svar på, hvorfor det er vigtigt at være med helt fremme:

"Jeg har været til masser af deres koncerter, fire-fem gange. De er bare så søde, jeg kan godt lide deres måde at være på", siger en af de mange fans,

"Vi kommer helt fra Espergærde", fortæller to andre, og andre fremhæver gruppens særlige "sprog".

Hvor de har opfundet deres egne ord for alt mellem himmel og jord.

"Jeg står her for mit barnebarn. Hun skal jo i skole", lyder det fra en omsorgsfuld bedstemor, der tålmodigt har taget opstilling.

Da klokken er halv ni, kommer en mand ud med en stak sedler i hånden. Han deler 30 numre ud, og de 30 får så lov at komme ind først, når dørene åbnes i aften klokken 19.

Så det giver med andre ord ikke meget mening at tage opstilling igen i en ny kø, når skoletiden er slut, og det bliver eftermiddag. Men mon ikke de ord også falder for døve ører?