Video: Biltræf flyttede på grund af for stor succes

Kan man have for megen succes? Ja, hvis man spørger folkene bag hjemmesiden Youngtimer.dk, der i 10 sæsoner har arrangeret det ugentlige biltræf på Roskilde Havn. Hver torsdag aften fra starten af april til udgangen af september har massevis af biler med mere end 25 år på bagen været samlet på havnen, og med årene har det tiltrukket flere og flere mennesker.

Men det er samtidig forklaringen på, at biltræffet i år er at finde et nyt sted i Roskilde, nemlig på parkeringspladserne foran rådhuset.

- Jeg har hørt folk sige, at vi blev smidt væk fra havnen, men det var os selv, som gik til Roskilde Kommune og bad om hjælp til at finde et nyt sted at være, siger Jakob Leth fra Youngtimer.dk.

Jakob Leth og hans kone Anne Merete startede træffene på grund af deres interesse for ældre biler, og fordi de ville skabe et sted, hvor ligesindede kunne mødes og vise deres biler frem og udveksle erfaringer.

- Til sidst kom der så mange på havnen, at det var svært at finde plads til de gamle biler. Vi syntes, at fokus var skredet, så da sæsonen sluttede sidste år, besluttede vi, at det var tid til at flytte, siger han.

Jakob Leth henvendte sig i oktober til kommunen, som endte med at foreslå, at bilerne så at sige kunne holde i dens egen baghave.

- Kommunen har været meget samarbejdsvillig. Det gode ved det her sted er, at bilerne kan holde mere samlet. Der er lidt mere havefest over det igen, siger han.