De to seneste mesterhold skyder DM-slutspil i gang

Aalborg Håndbold og KIF Kolding København åbner torsdag herrernes slutspil med det første opgør i gruppe 2.

To af de mest dominerende klubber i dansk herrehåndbold de seneste år sørger torsdag aften klokken 20.30 for at skyde DM-slutspillet i gang.

Aalborg Håndbold, der senest blev mester i 2013, tager imod KIF Kolding København, der har vundet DM-guld de seneste to sæsoner.

I denne sæson er det mødet mellem to klubber, der ikke helt har levet op til forventningerne.

I KIF's tilfælde har det dog rakt til en andenplads i grundspillet, hvorfor holdet tager to point med til slutspilsgruppe 2.

Aalborg har qua sin syvendeplads i grundspillet ingen point med til slutspillet, og nordjyderne tøver da heller ikke med at gøre torsdagens modstander til favorit i gruppen.

KIF har vist en opadgående formkurve efter en svær begyndelse under træner Carlos Ortega.

- KIF Kolding København er favorit til at vinde puljen, men vi har tænkt os at kæmpe det bedste, vi har lært, for at vinde.

- Vi kender deres styrke og nye spillestil efter trænerskiftet, men har mest fokus på vores eget spil. Vi skal ramme vores absolutte topniveau for at vinde, men vi tror på det, siger Aalborg-træner Stefan Madsen til klubbens hjemmeside.

Madsen overtog ansvaret for holdet, da Jesper Jensen for en måned siden stoppede med øjeblikkelig virkning efter en række skuffende resultater.

KIF-træner Ortega har særligt haft fokus på to Aalborg-spillere i sit oplæg til kampen.

- En af deres vigtigste profiler er Sander Sagosen, som gør det rigtig godt for tiden. Han er deres topscorer og spilstyrer, så ham skal vi være skarpe på at få lukket ned for både skudmæssigt og hans mange assister.

- Ligesom sidste gang skal vi også have fokus på at få lukket ned for indspil til deres store og stærke stregspiller Simon Hald Jensen og komme rundt om hans screeninger, siger Ortega til kif.dk.

Netop Ortega var omdrejningspunktet i sæsonens store konflikt, som fik indflydelse på grundspillets afslutning.

KIF fik frataget fem point for ulovlig brug af træneren, men fik siden pointene tilbage, da Dansk Idrætsforbunds højeste appelinstans omstødte dommen.

Dermed fik KIF et godt udgangspunkt for slutspillet med to point fra start, mens Århus tager et point med til gruppe 2. Ud over Aalborg starter også GOG med nul point i gruppen.

Slutspilsgruppe 1 består af Team Tvis Holstebro (2 point), Skjern, (1), Bjerringbro-Silkeborg (0) og Sønderjyske (0).