Sms-beskeder bruges som bevis i sag om tredobbelt drab

Tirsdag er seks mænd fremstillet i grundlovsforhør på Frederiksberg i forbindelse med tredobbelt drab.

Politiet har opsnappet sms-beskeder, som bruges som bevismateriale i sagen om tredobbelt drab, der blev begået i en lejlighed på Frederiksberg 11. november sidste år.

Tirsdag har en dommer i Retten på Frederiksberg valgt at varetægtsfængsle den første to af i alt seks mænd, som alle er sigtet for drab og medvirken til drabene på Frederiksberg. I løbet af dagen vil dommeren tage stilling til, om de fem øvrige mænd skal fængsles.

I dommerens begrundelse for fængslingen fremgår det, at teleoplysninger, herunder sms-beskeder, giver begrundet mistanke om, at de sigtede er skyldige.

Mandag blev de seks mænd anholdt i en større politiaktion på Sjælland. Alle seks er tirsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg. Forhøret begyndte klokken 10 tirsdag formiddag, og én efter én bliver der taget stilling til, om de skal fængsles.

Alle seks nægter sig skyldige.

De to første fængsles i 23 dage. De første 13 dage skal tilbringes i isolation på grund af sagens alvorlige karakter, og fordi det er afgørende for den videre efterforskning, at den sigtede ikke har mulighed for at kommunikere med de øvrige sigtede.

De fængsles frem til 12. maj, så deres varetægtsfængsling følger de to mænd, som i sidste uge blev fængslet sigtet for at have solgt en revolver, der blev brugt ved drabene.

Politiet oplyste efter anholdelsen af de seks personer, at fem af dem har relationer til rockergruppen Bandidos.

Dommeren nævnte også i sin begrundelse, at kriminaliteten antages at være en del af det organiserede bandemiljø.

Dørene til grundlovsforhørene er lukkede, hvorfor det ikke er muligt for pressen at blive bekendt med detaljerne omkring de sms-beskeder, der bliver brugt i bevisførelsen.

Ofrene for det tredobbelte drab var Philip Rasmussen på 19 år, Suhaib Jaffar på 23 år samt Mike Vinther på 24 år. De lå og sov i en lejlighed, da de blev skudt, og politiet kalder drabene for en likvidering. Det har tidligere lydt, at de var banderelaterede.